Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü

Giresun Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, 28.06.2011 tarihinde kurulmuştur. Bölümün bünyesinde; Resim - İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalı yer almaktadır. 12.01.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Resim-iş Eğitimi Anabilim Dali tezli yüksek lisans programı açılmasına karar verilmiştir.

Amacı

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünün temel ilkesi, kuramsal ve uygulamalı sanat eğitimi kavramlarını çağdaş yaklaşımlarla öğreterek, ilk ve ortaöğretimin ihtiyaç duyduğu nitelikli sanat eğitimcileri yetiştirmenin yanı sıra öğrencilerin eğitimci veya sanatçı olma yönündeki kişisel çabalarına da destek olmaktır.

Misyon

Evrensel değerler ışığında, güncel bilgi ve teknolojiyi kullanarak, ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve uygulamalarla insanlığa hizmet ederek; temel insanlık değerlerine saygılı, yenilikçi sanatçı-öğretmenler ve sanat birikimini sivil toplum kuruluşlarında, yerel yönetimlerde kültürel hizmetlere dönüştürebilecek yaratıcı bireyler yetiştirmektir.

Vizyon

Ulusal ve uluslararası düzeyde eğitsel ve sanatsal faaliyetlerde etkin rol oynamak ve sürekli gelişen etkili ve etkileşimli bir bölüm olmaktır.

Çalışma Yöntemleri

Bölümümüzün Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nın eğitim-öğretim programı “müzik alan bilgi ve becerisi”, “müzik kültürü”, “öğretmenlik formasyonu” ve “genel kültür” derslerinden oluşmaktadır.

Bölümümüzün Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı dersleri temel olarak, atölye uygulamaları, sanat öğretimi, sanat kültürü-araştırmaları başlıkları altında toplanabilecek öğretim programı, öğretmenlik meslek bilgisi dersleri şeklinde yürütülmektedir.